Добавлено: Вт Фев 25, 2025 11:40 am Заголовок сообщения: Особливості утримання тварин у квартирі
Друзі, хочу завести собі маленького пухнастика, думаю про хом’ячка або морську свинку. Але от є нюанс — живу в однокімнатній квартирі, і хвилююся, чи не буде запаху, особливо якщо провітрювати не завжди виходить. Читав, що правильний догляд і хороший наповнювач можуть вирішити проблему, але ж не завжди в рекламі пишуть правду. Може, хтось із досвіду підкаже, чи реально повністю позбутися запаху?
Добавлено: Вт Фев 25, 2025 11:43 am Заголовок сообщения:
У мене вдома живуть морська свинка та джунгарський хом’ячок, а також дві сіамські кішки тому ділюся своїм досвідом.))
Запах дійсно може бути, але він не є критичним, якщо правильно доглядати. По-перше, вибирай хороший наповнювач. Я перепробував тирсу, кукурудзяний і силікагелевий. Останній найкраще вбирає запах, але коштує дорожче.
Кукурудзяний теж хороший варіант, а от тирсу особисто я не раджу — від неї багато пилу. По-друге, частота прибирання. Якщо чистити клітку раз на тиждень, буде запах, а якщо через день-два — його практично немає.
Ще важливо, що їсть твій улюбленець.
Я, наприклад, купую якісний корм і спеціальні ласощі для гризунів, які не викликають зайвої вологи в клітці. Тут важливо вибирати щось перевірене, а не найдешевший варіант у супермаркеті. До речі, на цьому сайті є хороший вибір кормів і аксесуарів для гризунів, я там замовляла кілька Bellizoo
Якщо коротко: правильний наповнювач, регулярне прибирання і контроль харчування — і запаху майже не буде.