Хочу спробувати себе в лові коропа на великих ставках, але поки плутаюся в аксесуарах. Бачу, багато хто використовує спеціальні важки на ланцюжках під сигналізаторами. Поясніть, навіщо вони потрібні і чи можна обійтися без них на перших порах?
У карпфішингу немає дрібниць, і ці натягувачі відіграють дуже важливу роль, особливо коли риба бере насадку і пливе у ваш бік. Без них електронний сигналізатор просто промовчить, бо волосінь провисне, а не натягнеться. Я раніше теж ігнорував цей момент, поки не почав втрачати рибу через несвоєчасну підсічку. Нещодавно якраз читав у журналі про риболовство IceFishing цікаву статтю про те, як працюють сучасні свінгери https://icefishing.com.ua/svingery-nezaminni-pomichnyky-v-suchasnij-rybolovli/ та чому вони є незамінними помічниками на сучасній водоймі. У IceFishing дуже детально розписано, як регулювати вагу вантажу залежно від вітру та течії. Я після цих порад придбав комплект на жорстких штангах і тепер бачу найменший дотик до насадки. Раджу вам заглянути на IceFishing і вивчити цей матеріал, щоб відразу збирати снасть правильно. Удачі вам!