FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   РегистрацияРегистрация 
 ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Особливості утримання тварин у квартирі

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Rolandus.org -> Свободное общение
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Ангелина

СообщениеДобавлено: Вт Фев 25, 2025 11:40 am    Заголовок сообщения: Особливості утримання тварин у квартирі Ответить с цитатой

Друзі, хочу завести собі маленького пухнастика, думаю про хом’ячка або морську свинку. Але от є нюанс — живу в однокімнатній квартирі, і хвилююся, чи не буде запаху, особливо якщо провітрювати не завжди виходить. Читав, що правильний догляд і хороший наповнювач можуть вирішити проблему, але ж не завжди в рекламі пишуть правду. Може, хтось із досвіду підкаже, чи реально повністю позбутися запаху?
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
ОлегВикторович

СообщениеДобавлено: Вт Фев 25, 2025 11:43 am    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

У мене вдома живуть морська свинка та джунгарський хом’ячок, а також дві сіамські кішки тому ділюся своїм досвідом.))

Запах дійсно може бути, але він не є критичним, якщо правильно доглядати. По-перше, вибирай хороший наповнювач. Я перепробував тирсу, кукурудзяний і силікагелевий. Останній найкраще вбирає запах, але коштує дорожче.

Кукурудзяний теж хороший варіант, а от тирсу особисто я не раджу — від неї багато пилу. По-друге, частота прибирання. Якщо чистити клітку раз на тиждень, буде запах, а якщо через день-два — його практично немає.

Ще важливо, що їсть твій улюбленець.

Я, наприклад, купую якісний корм і спеціальні ласощі для гризунів, які не викликають зайвої вологи в клітці. Тут важливо вибирати щось перевірене, а не найдешевший варіант у супермаркеті. До речі, на цьому сайті є хороший вибір кормів і аксесуарів для гризунів, я там замовляла кілька Bellizoo

Якщо коротко: правильний наповнювач, регулярне прибирання і контроль харчування — і запаху майже не буде. Smile
Ангелина

СообщениеДобавлено: Вт Фев 25, 2025 11:47 am    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

У мене колись був кролик, Cool і як тільки я пропускала прибирання, запах одразу з’являвся.

Якщо гризун має окремий туалетний куточок, міняти наповнювач можна навіть щодня, і проблем не буде.

І ще я читала один лайфхак — добре допомагають натуральні поглиначі запаху, наприклад, сода або активоване вугілля біля клітки.
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Rolandus.org -> Свободное общение Часовой пояс: GMT + 4
Страница 1 из 1

Перейти: